Foredrag


Tenk stort, start smått


For å gjøre verden forståelig og håndterbar forsøker hjernen hele tiden å etablere mønster og rutiner. Dette bidrar til at endringer ofte er krevende. For at vi skal utvikle oss som individer eller som organisasjon må vi av og til bryte tankemønster og lære oss å tenke på nye måter.

Utfordringer og motgang kan i mange tilfeller føre til positiv endring. Lær hvordan slike opplevelser kan bidra til å sette ny kurs og stimulere til vekst og fremgang gjennom å ta bevisste valg. Dette kalles posttraumatisk vekst.


Hjernehvile


Vi har lenge trodd at hjernen vår er konstant og begrenset av genetiske faktorer. Nå vet vi hvor langt dette er fra sannheten!

Hjernen er i konstant forandring, hver dag, så lenge vi lever. Den endrer seg som et resultat av alt vi gjør, erfarer, tenker og tror på.

På samme måte som musklene trenger hvile for å bli sterkere, trenger hjernen hvile for å bli smartere. Likevel går vi stort sett gjennom dagen uten å gi hjernen en eneste pause. Gjennom dette foredraget får du lære hvordan du kan øke din kreativitet, bedre problemløsningsevnen, redusere stress og forbedre nattesøvnen gjennom teknikker for effektiv hjernehvile.


Sov deg smart


Dersom du kunne gjøre en eneste ting for å øke hjernekapasiteten din, bygge muskulatur, forbrenne fett, se bedre ut og leve lenger – ville du gjort det?

Alt du trenger er litt søvntrening. Søvnkvalitet er en av de viktigste faktorene for å skape gode prestasjoner, både mentalt og fysisk. Nøkkelen til bedre søvn er ikke å nødvendigvis å sove mer, men å sove bedre.

I dette foredraget får du lære om søvn og hvordan du kan bli god til å sove. Du får lære hvorfor vi sover, hvordan søvnen påvirker oss, og ikke minst, hvordan du kan forbedre søvnkvaliteten din gjennom å bli mer bevisst på hvordan du kan påvirke, justere og tilpasse søvnen for å få det bedre og få til mer.


Vi er arkitekten bak vår egen hjerne


I hundrevis av år har vi vært relativt uvitende om våre muligheter til å påvirke vår egen hjerne. Vi hadde ingen anelse om at hjernene våre er i konstant endring som en respons på våre egne handlinger og holdninger, og at endringene skjer lynraskt hver eneste dag. Vi har lenge trodd at hjernen vår er konstant og begrenset av genetiske faktorer. Nå vet vi hvor langt dette er fra sannheten!

Den menneskelige hjerne er i konstant forandring, hver dag, så lenge vi lever. Den endrer sin struktur, sitt nettverk, sin kjemiske sammensetning og antallet hjerneceller som et resultat av alt vi gjør, erfarer, tenker og tror på. Dette kalles nevroplastisitet. Vi har evnen til å holde hjernen vår effektiv og i stand til å lære nye ting hele livet, dersom vi beskytter den mot skadelige vaner og stimulerer den på riktig måte.

Med utgangspunkt i sin unike erfaring og moderne hjerneforskning gir Tomas Myklebust deg og dine medarbeidere kunnskapen, verktøyene og motivasjonen til å øke din egen kapasitet, motivasjon og glede i hverdagen.


Vår sosiale hjerne


Vi mennesker er sosiale vesener. Nesten halvparten av hjernen vår, frontallappene, har utviklet seg som en konsekvens av vårt komplekse sosiale univers. Det å være menneske og å forholde seg til forskjellige individer, på forskjellige arenaer, i forskjellige settinger, i forskjellige kulturer, på bakgrunn av egen og andres variasjon i humør og dagsform er eksepsjonelt krevende. Derfor har hjernen laget seg noen snarveier. De gjør oss i stand til å vurdere sosiale situasjoner og andre mennesker ekstremt effektivt, men stort sett feilaktig.

Ved hjelp av sosialpsykologiske eksperimenter og eksempler illustreres hvordan vår sosiale hjerne fungerer, på godt og vondt.


Mental hjernetrim


Hjernen er som en muskel – den er enormt trenbar. De fleste av oss har et forhold til fysisk trening, men de færreste kjenner elementene i mental trening.

Gjennom å bruke prinsipper fra toppidrett og prestasjonsmiljøer, kombinert med kunnskap om hjernen vår, får du oppskriften på hvordan du kan trene din egen hjerne til å klare ting du aldri trodde var mulig.

Se hvordan mental trening kan endre genene dine, og videreføre dine evner til neste generasjon. I dette foredraget går vi hele veien fra mentaltrening via nevroplastisitet til epigenetikk, og du får bli med!


Den motiverte hjerne


Hjernen elsker rutine, men den endres også kontinuerlig som et resultat av alt vi gjør, erfarer, tenker og tror på.

Uten målsetninger, retning eller motivasjon blir hjernen et passivt resultat av omgivelsene våre. Ved å bli mer bevisst på egne målsetninger og hvordan vi når dem, selv om vi møter motgang, vil vi både utvikle vår egen hjerne og påvirke omgivelsene våre i en positiv retning.

Lær mer om hvordan vi kan sette oss gode mål og etablere den nødvendige motivasjonen for å nå dem!


Kontakt & booking


Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Tomas Myklebust - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding på pris, dato og alt du måtte lure på.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.